Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Alkohole
Organizacja baru



Poniżej prezentujemy wykaz podstawowych alkoholi i dodatków, z których można przygotować znaczną liczbę różnych napojów mieszanych. Można też zacząć od zestawu kilku ulubionych alkoholi i stopniowo wzbogacać ich asortyment.

Bar zaawansowanych:
Amaretto
Likier anyżkowy
Benedictine D.O.M.
Calvados
Cherry Brandy
Cynar
Drambuie (likier miodowy)
Galliano
Grand Marnier
Whiskey irlandzka
Wódka żytnia
Pernod
Portwajn
Sherry (amontillado, cream)
Southern Comfort


Bar początkujących:
Apricot-Brandy
Bourbon Whiskey
Whisky szkocka
Campari
Gin
Creme de Cassis (likier z czarnej porzeczki)
Creme de Menthe (zielony likier miętowy)
Creme de Cacao (likier kakaowy)
Koniak lub winiak
Cointreau (likier pomarańczowy)
Curacao niebieskie
Biały rum
Brązowy rum
Wino musujące
Sherry (fino i oloroso)
Biała tequila
Wódka
Wermut (bianco, rosso, dry)

Ponadto dodatki aromatyczne takie jak: angostura i orange-bitter, cukier i grenadina, woda sodowa lub mineralna, tonik, sok pomarańczowy i cytrynowy, jaja, śmietanka, owoce i świeża mięta.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000