Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
13.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Alkohole
I Mistrzostwa Polski Barmanów w kategorii Free Style
Warszawa, 23 marca 2002


W dniu 23 marca 2002 roku, podczas Międzynarodowych Targów EuroGastro, odbyły się na terenie Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie I Otwarte Mistrzostwa Polski Barmanów w kategorii FREE STYLE.

Organizatorem zawodów była Sekcja Free Style SPB-PBA oraz firmy Wyborowa S.A., Perrier Vittel oraz Red Bull.
Do rywalizacji o tytuł mistrza polski przystąpiło 20 barmanów z całej Polski. Ich pracę oceniało jury degustacyjne i jury techniczne w składzie:

Jury degustacyjne:
Andżelika Wdowska
Jacek Makowski
Eugeniusz Dytko
Ryszard Matuszak
Krystyna Pietruszewska
Piotr Szczypta
Agnieszka Fibich
Krzysztof Urbaniak
Marek Wiśniewski
Katarzyna Kozłowska
Kazimierz Jarowiński
Piotr Smolarz
Joanna Berent
Sławek Czarnecki
Piotr Bogdanowicz

Jury techniczne:
Ryszard Łuszczak
Jerzy Czapla
Bogdan Gałuszka
Leszek Dąbrowski
Remigiusz Labus

Jury degustacyjne oceniało wygląd drinka, oraz jego smak i aromat. Natomiast jury techniczne zwracało baczną uwagę na zręczność, nowe pomysły, umiejętność zabawienia publiczności, pracę w rytm muzyki i oczywiście błędy barmanów, jak stłuczone szkło i rozlane trunki.

I miejsce i tytuł Mistrza Polski przypadł Kazimierzowi Bączkowi z Warszawy (firma Masif), który zgromadził 300 punktów.
II miejsce zajął Tadeusz Czapla z Katowic (Ars Vivendi) z 298 punktami.
III miejsce zajął Damian Sobczak z Sulechowa z 291 punktami.

Laureat I miejsca Mistrzostw Polski Barmanów w kategorii Free Style - Kazimierz Bączek


Pozostałe miejsca zajęli Leszek Mahoń z Radzionkowa (restauracja "Głogowska"), który zgromadził 281 punktów i Violetta Kapusta z Zabrza (hotel „Silva”) uzyskując 261 punktów.

W konkursie udział wzięli:
Krzysztof Drabik
Waldemar Ratajczak
Marcin Osypiński
Michał Kośnik
Damian Sobczak
Mikołaj Nowak
Piotr Olszewski
Daniel Bojm
Janusz Antol
Arkadiusz Kaczmarek
Grzegorz Zięba
Hubert Kostecki
Przemysław Wypij
Violetta Kapusta
Adam Hołoga
Adam Piechowiak
Cezary Broda
Kazimierz Bączek
Leszek Mahoń
Tadeusz Czapla

W imieniu portalu GASTRONA.PL gratulujemy wszystkim uczestnikom i zwycięzcom Mistrzostw !



Konkurs uświetnił pokaz Mistrza Świata we Free Style z Rio de Janeiro Eugeniusza Dytko, z którym wystąpił Jacek Makowski. Ten występ stanowił wspaniałą kulminację Mistrzostw i rozgrzał publiczność do białości.

Pokaz Mistrza Świata Eugeniusza Dytko


Warto dodać, na III Mistrzostwach Świata podczas kongresu International Bartenders Association w październiku 2002 w Słowenii polskich barmanów będzie reprezentował uczestnik konkursu, który należy do Stowarzyszenia Polskich Barmanów (co wynika z regulaminu konkursu), będzie nim Tadeusz Czapla, który zajął II miejsce.

 


"free style"
(04.04.2002 - 23:26)  (Maja Żabierek)
"Uwaga została uwzględniona"
(08.04.2002 - 09:38)  (Krzysztof Chudy)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000