Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Bezalkoholowe wina...
Rodzaje win
Wino?
Flavours of Portug...
Wino
Muzeum Polskiej Wó...
Szlakiem meksykańs...
Polacy piją coraz ...
Mróz niekorzystnie...
Enoturystyka w Pol...
Dekantacja wina - ...
Ballantine’s...
Wielkie wina z gwa...
Irlandzka Whisky w...
Nowy Dyrektor Brow...
Guinness i Kilkenn...
Trzy medale dla ru...
Kolekcja wyjątkowy...
Alkohol to odpowie...
Ambasadorowie w wa...
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
Gastromedia
Watersystem
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Alkohole
W tym roku najmodniejsze są egzotyczne smaki

Nowy Rok zbliża się wielkimi krokami. Panie nerwowo szykują wspaniałe kreacje, Panowie pieczołowicie odkurzają garnitury i fraki. Już za kilka dni większość z nas odda się wirowi zabawy sylwestrowej. Szaleństwo tej jedynej w roku nocy pozwoli zapomnieć o codzienności. Na stołach pojawią się rozmaite specjały, a każdy wieczór, spędzony w mniejszym lub większym gronie znajomych urozmaicą drinki.

W tym roku najmodniejsze są drinki wytrawne i półwytrawne nie tylko na bazie wódki lecz również ginu, tequili, rumu, whisky, koniaku czy wina. Dopełnia się je egzotycznymi sokami lub napojami gazowanymi. Przedstawiamy Państwu kilka przepisów na doskonałe drinki, które swoim smakiem zachwycą niejednego wybrednego gościa. Każda z poniższych receptur została specjalnie wybrana przez Mistrza Polski Barmanów – Krzysztofa Drabika – by Państwa noc sylwestrowa stała się niezapomnianym wydarzeniem.

Aby Państwa noc nabrała egzotycznych owocowych barw warto spróbować przyrządzić jeden z poniższych drinków:


Królowa Tropików

Skład:
  • 40 ml tequili
  • 20 ml likieru pomarańczowego
  • 20 ml soku cytrynowego
  • 10 ml syropu truskawkowy
  • 60 ml soku grapefruitowego (żółty)
  • 10 ml grenadiny
  • kilka kostek lodu

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki mieszamy w shakerze. Przelewamy do wysokiej szklanki i dekorujemy truskawką.






Tropikalne Marzenie

Skład:
  • 40 ml rumu
  • 20 ml likieru bananowego
  • 20 ml curacao blue
  • 20 ml soku cytrynowego
  • 50 ml soku ananasowego
  • 120 ml soku pomarańczowego
  • kilka kostek lodu

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki mieszamy w shakerze. Przelewamy do wysokiej szklanki dopełniając sokiem pomarańczowym, dekorujemy truskawką, gałązką mięty i carambolą.



Piaszczysta Plaża

Skład:
  • 50 ml wódki cytrynowej
  • 20 ml ginu cytrynowego
  • 50 ml soku ananasowego
  • 50 ml soku gruszkowego
  • 120 ml soku pomarańczowego
  • kilka kostek lodu

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki oprócz soku pomarańczowego umieścić w shakerze i dobrze wymieszać. Przelać do wysokiej szklanki i dolać soku pomarańczowego. Dekorować wedle wyobraźni.





Dla romantyków, którzy chcą spędzić ten wieczór we dwoje, Mistrz Barmanów proponuje zmysłową rozkosz:



Niebiańska Północ

Skład:
  • 40 ml koniaku
  • 10 ml likieru amaretto
  • 40 ml śmietany
  • 30 ml soku ananasowego
  • 30 ml soku brzoskwiniowego

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki umieścić w shakerze i dobrze wymieszać. Przelać do szkła. Dekorować truskawką i kilkoma płatkami kwiatu chińskiej róży.




Czerwień Nieba

Skład:
  • 20 ml likieru brzoskwiniowego
  • 10 ml likieru wiśniowego
  • 10 ml syropu malinowego
  • dopełnienie winem musującym

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki poza musującym winem shakerujemy. Następnie wlewamy do szampanki dopełniając winem musującym. Dekorujemy według własnego uznania.





Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
Kinga Szczęsnowicz - Gastrona.pl
 [ 1 ]  2 następnanastępna strona (2 z 2)


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Metro Plast Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Menos Steinberg Gorbi Werner & Mertz Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Barry Callebaut Reinex Tableart Tomasz Miszczak Komat Caffetea M&M Gastro
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000