Na tę wiadomość czekało wielu fanów dobrego jedzenia, niezapomnianej atmosfery i świetnej muzyki – na rynku Manufaktury otworzyła się restauracja Whiskey In The Jar®. W menu – dania z najwyższej jakości wołowiny, w barze – autorskie drinki serwowane w efektownych słoikach, we wnętrzu – akcenty czerpiące z kultury motocyklowej USA, a na scenie – muzyka na żywo! Tak w największym skrócie można scharakteryzować najnowszą restaurację, która w sierpniu otworzyła się na rynku Manufaktury.
Whiskey In The Jar® od dawna cenią już mieszkańcy i turyści odwiedzający Poznań i Wrocław. Teraz czas na Łódź! W wolnostojącym budynku od strony ul. Zachodniej można poczuć motocyklowo-rock’n’rollowy klimat i spróbować dań inspirowanych kuchnią amerykańską.
– Manufaktura ma dwie cechy które nas urzekły – pełni rolę rynku w Łodzi oraz posiada wyjątkowy, industrialny klimat. Tworząc wnętrze lokalu chcieliśmy nawiązać z jednej strony do przemysłowego charakteru Łodzi, a z drugiej wykreować przestrzeń w której nasi Goście poczują prawdziwy smak wolności. Smak naszych wyśmienitych steków, autorskich JARów i niepowtarzalnej atmosfery budowanej przez nasz zespół – tłumaczy Grzegorz, menedżer lokalu.
Na uwagę zasługuje samo wnętrze – przeważa tu stal i intrygujące detale: m.in. rzeźby autorstwa Tomasza Górnickiego oraz instalacje Kolektywu Monstfur – absolutnej czołówki street artu w Polsce. Już teraz hitem wśród Gości jest podwieszony do sufitu najprawdziwszy motocykl – customowy model Harley-Davidson® z 2005roku. Co ciekawe, dotychczasowym właścicielem tego motocykla był obecny szef baru, Michał. Jak widać zatem pasja łączy się tu z pracą i nie ma w tym przypadku, autentyczność tego konceptu przebija się tu na każdym poziomie. Na antresoli powstała scena, dzięki czemu goście lokalu mogą pięć razy w tygodniu słuchać muzyki na żywo.
W menu króluje wołowina – flagowymi daniami Whiskey In The Jar® są steki i hamburgery. W ofercie m.in. polędwica serwowana na gorącym kamieniu, dzięki czemu Gość sam decyduje o jej stopniu wysmażenia, a także oczywiście rostbef, T-bone i antrykot. Jest też siedem rodzajów burgerów i… mimo, że Whiskey In The Jar® to królestwo mięsa, także burger wegański z kotletem z pieczonych buraków. Uzupełnieniem oferty kulinarnej są m.in. grillowane żeberka, sałaty: np. z marynowaną wołowiną, grillowanym kurczakiem czy krewetkami w tempurze. Można też wybrać coś na mniejszy głód, m.in. krążki cebulowe, panierowane serki, tatar lub skrzydełka BBQ.
Na tym nie koniec, bo bardzo ważnym punktem Whiskey In The Jar® jest bar. W nim JARy, czyli zaskakujące, autorskie drinki na bazie Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey serwowane w efektownych słoikach. W ofercie jest ich aż 18, a dodatkowo co miesiąc w całej sieci przygotowywane są specjalne, dodatkowe drinki w ramach promocji JAR miesiąca.
Restauracja jest czynna codziennie od 11 do 1 w nocy, kuchnia pracuje do 23:30 (w niedzielę do 22:30).
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.