Jest to pierwszy w Sochaczewie lokal, w którym można zjeść burgery oraz jedyny, który w swojej ofercie posiada wegańskie dania. W lokalu można napić się piwa z portfolio Grupy Żywiec oraz rzemieślniczego Browaru Zamkowego Cieszyn.
Na I połowę 2018 roku mamy zaplanowane otwarcia kolejnych lokali m.in. w Częstochowie, Siedlcach, Złotoryi, Białymstoku, Płocku, Warszawie oraz we Wrocławiu. W całym roku 2018 planujemy otworzyć minimum 20 lokali. Niezależnie w kilku miastach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych Franczyzobiorców.
W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór burgerów z grillowaną wołowiną, drobiem, wieprzowiną oraz wegańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone na zimno, mleczne shake, kawy tradycyjne i smakowe
Poszukujemy partnerów do współpracy w miastach od 20 tysięcy mieszkańców oraz w średnich i dużych miejscowościach zarówno w galeriach handlowych jak i w lokalach miejskich o średniej powierzchni. Przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem bistro
Meat & Fit muszą liczyć się z inwestycją około 60-70 tyś zł netto w zależności od stanu technicznego lokalu. W tej kwocie ujęty jest już sprzęt, który można wziąć np. w leasing lub zakupić poprzez kredyt wtedy inwestycyjne nakłady gotówkowe znacznie się zmniejszą.